Annons
Nyheter

21 Netonnet lämnar Göta - hit går flyttlasset: "Blivit för trångbodda"

Netonnet flyttar hela verksamheten i Borås. BT räknar ner årets mest lästa artiklar.
Nyheter • Publicerad 12 november 2014
Foto: 
Illustration över hur Netonnets nya verksamhet med centrallager, kontor och lagershop kommer att se ut i Viared, med reservation för vissa justeringar.
Illustration över hur Netonnets nya verksamhet med centrallager, kontor och lagershop kommer att se ut i Viared, med reservation för vissa justeringar.Foto: Netonnet

Flytten går till Viared och företaget etablerar där ett nytt, stort centrallager.

– Vi befinner oss i kraftig tillväxt och har blivit för trångbodda, säger vd Harald Ennen.

Annons

Företagets ledning, lagershoppen och centrallagret kommer att etableras i Viared, när Netonnet tar över Aditro Logistics fastighet på Företagsgatan. Det har nu företagsledningen informerat personalen om på företaget.

– Bygglov och alla andra handlingar är klara. Vi kommer att påbörja renovering och ombyggnad av fastigheten för att fylla våra behov rätt omgående och räknar med att ta byggnaden i besittning under sensommaren nästa år, säger Harald Ennen.

27 000 av den 33 000 kvadratmeter stora fastigheten rymmer centrallagret.

– Vi har vårt lager utspritt på tre ställen idag, så det här fyller ett behov.

För att förstå storleken på fastigheten kan man konstatera att dagens lager, lagershoppen och kontoret på Bockasjögatan inne i staden upptar en yta av cirka 12 000-13 000 kvadratmeter. Hela Netonnets lagerkapacitet på de olika ställena i Borås är idag 13 000 kvadratmeter, så det handlar om en dryg fördubbling av utrymmena.

Harald Ennen konstaterar också att dagens lagershop i Borås är något mindre än de andra försäljningsställen Netonnet har runtom i Sverige.

– Men jag inte säga ännu exakt vilken storlek det blir på lagershoppen i Viared.

Totalt handlar det om cirka 250 personer som kommer att arbeta hos Netonnet i Viared, några fler än i dagens verksamhet.

– Verksamheten befinner sig i tillväxt.

Ägare av Netonnets nuvarande fastighet liksom den de ska flytta till i Viared är Svea Real.

Annons

– Det underlättar förstås den här flytten att det rör sig om samma fastighetsägare, säger Harald Ennen.

Aditro Logistics, som Borås Tidning skrivit tidigare, flyttar till västra Viared, det stora företagsområdet väster om Ellos. Det handlar om en 40 000 kvadratmeter stor, nybyggd fastighet logistikföretaget uppfört.

Peter Olsson, marknadsområdeschef för syd och väst på fastighetsägaren Svea Real, förklarar att man idag inte har en hyresgäst färdig för Netonnets nuvarande fastighet ännu.

– Men det här är en attraktiv fastighet med spåranslutning och med höglager. Vi räknar med att ha en eller flera nya hyresgäster inom en till sex månader och räknar med inflyttning av hyresgäster sista kvartalet 2015.

– Nyhet att Netonnet flyttar till Viared och expanderar är ju positiv för hela Borås, med tanke på rötterna i staden.

Viktoria Johansson, etableringsansvarig på Borås stad, har följande att säga om Netonnets flytt.

– Nu är det här en flytt till en befintlig fastighet, så vi har inte varit inblandade. Men jag tror att det här kommer att bli jättebra.

Valdemar Lönnroth
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons