Annons
Nyheter

Hon lämnar ingen oberörd

Omsorg, kärlek och ansvarskänsla. Mette Rode Sundström börjar med att hylla sina vänliga föräldrar och sin uppväxt.
Nyheter • Publicerad 24 juli 2014
Foto: Per Larsson / TT

Den formade en bondtös till skicklig företagare. 2003 blev hon vd för danska auktionshuset Lauritz.com som handlar med konst, design och antikviteter på nätet. På tio år ökade hon ökat omsättningen med över 1 000 procent till närmare en miljard svenska kronor.

Mette Rode Sundström går direkt in i de starkaste känslobanden i sitt liv. Hon berättar hur hennes sambo år 2000 fick besked om obotlig cancer just när de båda sagt upp sig/ sålt sin verksamhet för att åka jorden runt. Hon berättar om hans sjukdom, om hjälp, hopp och döden. Om hur hon efter hans död låg i sina föräldrars säng åtta månader och stirrade i taket innan hon flyttade till Köpenhamn.

Annons

Det handlar mycket om hjälpande händer, puffarna framåt, tecken som pekar ut en riktning i livet. Förbindelser med det exotiska Sverige ser hon nästan som magiska. Det låter ödesbestämt att hon hamnade i Hästpalatset i Klampenborg och träffade svensken Bengt Sundström. Han erbjöd henne jobb på Lauritz.com. Ett av villkoren var förstås att hon inte var en "surkärring". Det var hon inte. Och 2004 kom nästa milstolpe: Bengts något ovanliga kärleksförklaring och frieri.

Jo, det blir en del reklam för firman. Men det är starkt att dela med sig av både sorg och kärlek. Mette Rode Sundström blir kvickt vän med sina lyssnare – och man skulle bra gärna följa med henne till vinslottet från 1700-talet i Provence.

Mette Rode Sundström

Gör: Vd, konstsamlare, bor i Köpenhamn

Ålder: 46 år

Låtval: Chopin, "kyssmusik" av Eros Ramazotti, Have I told you lately.

Stämning: Jordnära, känslostark

Sista mening: Jag skulle så gärna höra alla era historier. Tack för att jag fick berätta min för er.

Inger Melin
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons