Nyheter

Kommersiell debut med integritet

Lika bra att ta det från början. För, Zara Larsson är en sångerska, som trots sin ringa ålder har hunnit med att bygga sig en omfattande, artistisk erfarenhetsbank.
Nyheter • Publicerad 1 oktober 2014
Foto: 
Foto: 

Skolning, talangjakter och musikalmedverkanden ledde vidare till att hon, redan tio år gammal, slog igenom i 2008 års upplaga av tv-programmet Talang.

Förra året släpptes även ep:n Introducing, och singeln Uncover sålde inte bara trippel platina i Sverige utan letade sig också över till betydelsefulla lyssnare i USA.

Nu följer hon så upp med den verkliga fullängdaren och debuten 1, som även lanseras på andra sidan Atlanten.

Och hon gör det på ett sätt som avslöjar att det är långt ifrån omöjligt att snickra ihop ett kommersiellt fungerande sound med byggstenar som integritet övertygelse, fingertoppskänsla och kompetens.

Den hela 14 spår långa låtlistan har tagits fram i samarbete med meriterade låtskrivare och resultatet landar i ett gediget uttryck som balanserar väl mellan släpig r&b och pop.

Aningen mer bas och tyngd hade kunnat vara på sin plats, men Larssons röstresurser kompenserar för de förhållandevis få bristerna.

Allra starkast är spår som Rooftops, Never gonna die, Carry you home Uncover, och Shes not me Pt. 1 & 2.

Karin Grönroos

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.