Annons
Nyheter

Tankian går bort sig i symfoniträsket

Att gamle SOAD–sångaren Serj Tankian trycker in tjocka lager av plastiga syntstråkar på Imperfect Harmonies istället för att ta hjälp av Auckland Philharmonia Orchestra som på Elect The Dead Symphony känns direkt som en total missgärning.
Nyheter • Publicerad 21 september 2010
Foto: Johannessen Sara

Då jag ställde mig något tvekande till förstlingsverket Elect the Dead ringer alla varningsklockor på detta andra soloalbum. Det unika vemod som Serj alltid lyckats förmedla med sin röst är förvisso inte borta, men de närmast varumärkesbeskyddade melodierna och refränger är som bortblåsta. Oförklarligt.

Han har i sin iver att göra en elektronisk rocksymfoniskiva tappat bort sig rejält och ut har ett knippe jämntjocka och anonyma låtar sakta runnit ut. Enda egentliga ljuspunkten är grymt bitterljuva pianoballaden Gate 21, men det räcker inte!

Karl Åkerström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons