Annons
Nyheter

Stadling är redo att lämna kulisserna

Anna Stadling. Körsångerskan som lyckats behålla jobbet i Lars Winnerbäcks kompband trots flertalet omformationer.
Nyheter • Publicerad 19 oktober 2010
Foto: 

Hittills är det också för just denna insats hon blivit mest känd, trots att hon redan 1999 debuterade med soloalbumet Det Känns och under andra hälften av 00-talet släppte två fullängdare tillsammans med Idde Schultz.

Men nya albumet E4 Mot Norr viskar om förändring. Avslöjar en sångerska som är redo att lämna kulisserna. För även om Stadling inte försöker utmana den svenska singer/songwritertraditionen så lyckas hon ändå kombinera genrens ofta dammiga ingredienser till en klart intressant helhet.

Annons

Mycket tack vare de lågmälda men charmanta countryvibbarna och naturligtvis, sången. Den raka, okomplicerat behagliga sången. Ett instrument som hon själv, mer än någon annan nu förtjänar att dra nytta av. Blanda sedan i lite dynamik och yviga arrangemang inför arbetet med nästa skiva och vi har något riktigt spännande att se fram emot.

Karin Bengtsson-Grönroos

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons