Annons
Nyheter

Som en skräckfilm Alice inte får se

Om du är vuxen eller läst mycket känner du igen dig i den här bokens upptakt.
Nyheter • Publicerad 20 september 2010

En familj närmar sig sitt nya hem, ett slitet och skumt hus på landet. ”Gammalt och charmigt”, tycker mamma. ”Gammalt och äckligt” tycker tolvåriga Alice som i och med flytten kastas ut i intet bort från hemma och vänner. Författaren tycks känna på sig denna läsarens invändning då hon redan på första sidan låter Alice tänka att,” Det var som taget ur en sån där skräckfilm som Alice inte fick se.”

Skräckfilm eller inte men en rad mystiska saker börjar hända. Saker flyttar på sig eller försvinner helt. Lillebror Emanuel som är lite annorlunda verkar stå i kontakt med något och även Alice börjar ana att huset och det förflutna vill dem någonting. Det finns en oavslutad historia att försöka förstå.

Annons

Berättelsen är inte originellt uppbyggd, men den är välskriven och spännande. Balansen mellan spökhistoria, fantasy och inkännande av nutida barns livsvillkor och känslor är välavvägd. En fin stunds läsning med andra ord!

Eva Wahlström

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons