Annons
Nyheter

Second Line Jazzband – 20-åring med bredd

Inför sitt 20 års jubileum i höstas satte bandet samman denna CD.
Nyheter • Publicerad 8 september 2010
Foto: Kristin Lidell

Det är från en live inspelning i Greve, Danmark mars 2009. Ett bra urval av melodier som visar orkesterns bredd vad gäller stilarter.

Det är ett sammansvetsat gäng. Fyra av medlemmarna har varit med från starten. Solister av allra bästa klass. Små trevliga ensemblepartier och ett nyanserat spel. Allt utfört med en förnämlig swing. Av melodierna kan nämnas Saratoga Shout, en klassiker från Luis Russells orkester. Olof Skoog, tenorsax, gör ett stämningsfullt framförande av hymnen Just A Closer Walk With Thee. Här bör också framhållas Johan Horners stilrena trumkomp. Niklas Carlsson har ett fantastiskt trombonspel i Nickes Bone, en komposition av intrumentkollegan Ulf Johansson Werre, som torde vara till kompositörens fulla belåtenhet. Utöver utmärkt trumpetspel av Jesper

Annons

Albrektsson har han och Niklas Carlsson många bra vokala framträdanden.

En CD som ger belägg för Second Line Jazzbands grundmurade popularitet.

Bibben Fagerström

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons