Annons
Nyheter

Säkert – Norlins bästa stund hittills

Det går en rysning genom kroppen när första låten Fredrik når sin refräng.
Nyheter • Publicerad 21 september 2010
Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Jag slås av att det här är den perfekta Annika Norlin-sången. En korsbefruktning mellan ett stilla vemod och en oklanderlig melodi.

Det låter som när The Smiths var som bäst.

Annons

Lyckligtvis fortsätter hela albumet på samma suveräna stig och befäster sin plats som Östersund-tjejens bästa stund hittills.

På förhand har det mest tjatats om Norlins psykologutbildning. Det känns oviktigt i sammanhanget. För mig får hon gärna skriva en novellsamling om svenskars rädsla, osäkra manér och det svåra som kallas kärleken om hon vill.

På Facit är hon redan en bra bit på vägen.

Rader som "Tog mig in i din dröm inatt. Smög runt i din hjärnbark. Kröp intill varenda nerv du har" från Influensa är stor och vacker nutidspoesi.

Säkert! är Hello Saferides mer gripande alter ego, ett sidoprojekt som växte förbi sin gladare engelsktalande syster.

Albumet slutar med orden "Kan jag inte vara tyst nu, men jag längtar redan till nästa gång" Norlin förvandlar sina skarpa iakttagelser till musik igen.

Fredrik Söderlund

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons