Annons
Nyheter

Recension: Carola frälste med odödliga hits

Hon balanserar på stylthöga stilettklackar, dekorerad i läder och glitterkreation.
Nyheter • Publicerad 11 april 2011

Prövar rullskridskor, dansar med publiken. Men framförallt frälste Carola Häggkvist sina fans med odödliga hits av Elvis Presley och Barbra Streisand.

Carola turnerar nu med sin Dalhalla-succé från i somras. I höst blir det en krogshow av föreställningen, där Carola gör en personlig tolkning av de klassiska låtarna som följt henne sedan barndomen.

Annons

Det är också en tribut till minne av sina föräldrar Jan och Anita. Allt inramat med minnesbilder från barndomshemmet i Norsborg med mammans spektakulära Streisandpermanent och pappans ständiga dansrock till Elvislåtar.

Carola älskas av sina fans, men väcker också starka känslor och agg hos andra. Hon är en slags övernaturlig supersångerska som är född att sjunga, ungefär som Zlatan som är född att spela fotboll. Ingen kan ta ifrån vår egen Barbra-diva den fantastiska utstrålningen och rösten. Att göra covers på storheter som Elvis och Barbra har många andra och större artister försökt med.

Elvis hits sitter i ryggmärgen och jag tycker att det ska vara svårt för en kvinna att göra The King rättvisa, men Carola gör det på sitt sätt och överraskar mig mycket. Hon är ett fullblodsproffs på scen.

Carola anslår tonen direkt och bränner av en riktigt rockig Suspicious Minds. Hits som Burning Love, You’ve lost that loving feeling, Love Me Tender, In the Ghetto och Jailhouse Rock fick Åhagapubliken att gunga med.

Barbra Streisands stora hits hamnar lite i skuggan, men som soulprimadonna är Carola underbar i Woman in love. Här bjuds vi också på kontraster som i discoröjaren Enough is enough och den varma Evergreen. Även med West Side Story-pärlan Somewhere visar Häggkvistar?n sin storhet.

Hennes fyrmannaorkester och skickliga kören bidrar också till att showen blir en högtidsstund. Speciellt imponerar de i ett akustiskt Elvismedley vid scenkanten. Carolas skivproducent Johan Wetterberg var med i kören och sjöng en fantastisk duett i Guilty- och där konsertbesökarna bistod med gungande armar i lokverkstaden.

En stor eloge ska också Åhagapubliken ha som levde med i hitsen och roades av Carolas småprat och flirtande mellan stolsraderna.

Konserten blir inte bara en minneskavalkad för Carola och hennes barndom utan också för oss som matades med Elvisoriginalen under 60-70 talet och fortfarande kan få Streisand live.

Kjellåke Dahlin

Elvis, Barbra och Jag

med Carola

Betyg: * * * * *

Scen: Åhaga

Publik: 800

Bäst: Riktigt rockig version av Elvis Suspicious Minds och stor inlevelse i Streisands Women In Love.

Lyckligast: Ingemar Samuelsson från Hedared som fick bugga med Carola på scen.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons