Annons
Nyheter

Något att skämmas för

POP
Nyheter • Publicerad 30 mars 2011
Foto: Patrick Sörquist / SCANPIX

Jo, det hörs hur mycket The Sounds vill ha något att dö för, eller i alla fall att säga. Och det borde egentligen inte vara så svårt för Maja Ivarsson och hennes gäng att hitta den gnistan. De har bevisligen en historia av hitkänsla och borde kunna ge sitt tvivlande hemland en rejäl popsnyting. Men istället har de gått in i studiomörkret och försökt förnya sig. Det är alltså rockspråk för att börja experimentera med traditionella låtformer och börja jobba mer elektroniskt. Det är också The Sounds-språk för totalt haveri.

Här finns inga hitrefränger, ingen attityd och inga simpla men effektiva låtar. Däremot en massa pretentiöst electropopdravel, tomma effekter och massor av Ivarssons till synes helt slumpmässiga ordspottande. Ljudet av att vilja men inte kunna har nog aldrig legat så här högt i en mix.

Joel Sjöö

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons