Annons
Nyheter

Långsiktiga deckare

Bok: FALLET MED DEN FÖRSVUNNE DETEKTIVEN
Författare: Anthony Read
Översättning: Helena Olsson
Förlag: Argasso
Nyheter • Publicerad 12 februari 2008

Den brittiske författaren Anthony Read har inspirerats av Arthur Conan Doyles berättelser om detektiven Sherlock Holmes. Det handlar särskilt om dennes så kallade Baker Street-irreguljärer, ett antal unga personer som han tog hjälp av i kampen mot allsköns brottslingar.

I Reads böcker går de under namnet ”Pojkarna på Baker Street”, trots att flickor ingår i gruppen. Titeln är också beteckningen på en serie vars första fristående del heter Fallet med den försvunne detektiven. Upptakten är mycket lovande, dock något omständlig.

Annons

Det märks att författaren tänker långsiktigt. Han lägger ner möda på att lägga en grund för fortsatta äventyr, inte minst vad gäller miljö- och karaktärsteckning. Texten är en bearbetning av ett manus som på 1980-talet låg till grund för en TV-serie i BBC.

Peter Grönborg

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons