Annons
Nyheter

Fängslande jubileumsbok

Bok: DÖRREN TILL FRAMTIDEN
Författare: Ebon Karlsson
Förlag: Dooria Sverige AB
Nyheter • Publicerad 8 december 2008

Företagshistoria, släktkrönika, bygdebok om Kungsäter. På drygt hundra sidor får Ebon Karlsson plats med allt tre i boken Dörren till framtiden.

Till hundraårsjubileet för företaget som började med snickeri i kvarnkammarenför att ingå i den stora nordiska dörrkoncernen Dooria har boken skrivits. Många känner nog fortfarande företaget som Kungsäter Dörr AB.

Annons

I starten möter vi nygifta paret Gustav och Olivia Johansson som låtit avbilda sig hos fotograf Mathilda Ranch i Varberg. Vi får följa dessa båda och deras ättlingars väg i företaget som Gustav startar.

Vi får också följa utvecklingen i svensk snickeriindustri. Från allehanda snickeri till lokala kunder, via specialisering och utveckling ut i världen. Genom förändringar, kriser, satsningar, generationsväxlingar. Dörren till framtiden lyfter också fram vad företaget betytt för Kungsäter.

Till finesserna i boken hör att till varje kapitel kopplas listor av händelser i Kungsäter och världen under den tid som just avhandlats i företagets historia.

Bland jubileumsböcker över företag skiljer Dörren till framtiden ut sig som fängslande, utan vare sig tröttsam akademisering eller eller onödig glorifiering av inblandade personer.

Ingemar Brink

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons