Annons
Nyheter

Kommuner ställer in bröllopsfirande

Bröllopet kommer inte att visas på storbildsskärm i Borås.
Nyheter • Publicerad 6 juni 2010

Tårta och andra godsaker ska locka folk att fira kronprinsessans bröllop runtom i landet. Men ett ljumt intresse har gjort att vissa kommuner ställt in firandet eller kommer att kombinera det med fotbolls-VM.

– Vi funderade på att ha en storbildsskärm i Borås men vi har beslutat oss för att inte ha det, säger Frida Nilsson, projektledare för kommunens och näringslivets marknadsföringsbolag i Borås.

Annons

Hon berättar att orsaken till de inställda planerna framför allt är ekonomisk men att även allmänhetens svaga intresse för bröllopet bidragit till beslutet.

– Det har ju inte blivit så stor uppmärksamhet kring det här och bokningarna i Stockholm går dåligt, så vi lägger pengarna på något annat för boråsarna, säger hon.

Ockelbo slår på stort

Planerna för bröllopsdagen den 19 juni ser olika ut runtom i landet. Många kommuner har valt att inte uppmärksamma dagen med offentliga evenemang, andra ser det som en självklarhet att fira. Brudgummens hemort Ockelbo står i en klass för sig och har fått tre miljoner kronor av Region Gävleborg för att bekosta festligheterna.

I Göteborg firas bröllopet med fler bröllop då Göteborg & Co anordnar borgerliga vigslar vid det nyligen invigna stadshjulet. 15 par ska gifta sig och intresset har varit stort.

– Vi fick sätta taket vid 15 för att kunna hinna med vigslarna inom en rimlig tid, säger Stefan Gadd som är mediechef för Göteborg & Co.

Kombinerar med fotboll

På vissa ställen i landet kommer bröllopet att visas på storbildsskärm, i Borgholm till exempel. Där försöker man dra publik genom att bjuda de 5 000 första besökarna på prinsesstårta. I Luleå kommer de första 2 000 besökarna att bjudas på "något sött och gott".

I Sundsvall kombineras bröllopsfirandet med fotbolls-VM och andra aktiviteter under Cityfest som varar i tre dagar. Bo Tjälldén, marknadsområdeschef för Norrvidden Fastigheter som arrangerar festen, tror inte på ett separat bröllopsfirande.

– För att fylla med folk måste man nog kombinera med andra saker också. Endast bröllopet tror jag inte drar så mycket folk, säger han.

Annat att göra den 19 juni

Fotbolls-VM: Holland-Japan, kl 13.30, Ghana-Australien kl 16 och Kamerun-Danmark kl 20.30.

Dreamhack: världens största digitala festival startar på Elmia i Jönköping.

Swedish Beach Tour: internationell beachvolleybolltävling i Linköping.

Sommarkalaset för vuxna i Luleå: liveband gör sin hyllning till legender från 50–70-talet.

Metaltown: hårdrocksfestival i Göteborg med bland annat In Flames.

VM-kval i fotboll, damer: Sverige-Tjeckien på Gamla Ullevi i Göteborg kl 18.

Filmörnen 2010: värmländsk filmfestival i Karlstad.

Triple international dog show: internationell hundutställning på Elmia i Jönköping.

(TT)

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons