Annons
Nyheter

One time

Nyheter • Publicerad 17 januari 2010

Kommentaren ”One time” har vi hört många gånger vid pokerborden. Är det bara så att vi slänger ut oss orden utan att egentligen tänka på vad vi säger. Orden ”One time” hörs ofta i showdowns när utroparen är underdogg och dennes högsta önskan är att dra ut. Det kan vara den klassiska KK vs. AA eller AA vs. AK och även sämre händer. Jag vill minnas att under årets WSOP sändningar vartannat ord var just ”One time”. Enligt intervjuerna under just WSOP var det Mike ”The Mouth” Mathusow som hintade orden ett antal år sedan.

Sitter just nu på klubben och spelar två 26 dollars knockout på Full Tilt Poker och hamnade osökt nog showdown med AK mot just AA. Jag slog mig för pannan och tänkte ”vad fan, inte nu igen”. När en kung landade redan på floppen utropade jag just orden ”ONE TIME!” och tänkte bara på att ytterligare en kung skulle landa, vilket det otroligt nog gjorde på rivern och min AK kunde defilera hem potten och knockouten på 4 dollar. För tillfället ligger jag med en avg. stack med 50 spelare kvar så det är en bit kvar till pengarna på 9 spelare. Dock ett förstapris på 576 dollar och det är ju inte helt fel.

Annons

Men varför utbrister man just ”One time!” kan man fråga sig?

Jag tror att det är psykiskt hos oss pokerspelare att någon gång få känna att vi kan dra ut om vi hamnar i underläge och vi tar oftast till alla möjliga metoder för att hitta de små outs som vi har. Men varför glömmer vi bort att det med största sannolikhet har hänt identiska incidenter i vår tidigare karriär? Det är inte just en enda gång som det händer och ändå utropar man just ”One time”. Troligtvis glömmer vi bort alla de gånger vi varit i underläge och dragit ut när vi väl hamnar där igen.

Vi gillar även att gnälla över hur mycket otur vi har när vi åker på en hand som drar ut oss i en massiv pott. Spelade själv en hand i tisdags i en 400 kr freezeout som jag sent kan glömma. Jag hittar A8 i ruter efter att ha varit kortkall i inledningen av turneringen startmarkerna var 10 000 och blindarna hade gått upp till 100-200. Jag hade spelat några händer och försökt plocka upp lite potter vilket hade visat sig misslyckande och jag hade runt 6000 kvar i stacken. Jag limpar in i förhoppning att träffa en billig bräda. Vi är 4 spelare av bordets 9 med i en limpad flopp, som ger mig underbara AT2 med två ruter. Jag är först ut och checkar med tanken att checkhöja en ganska vild spelare som sitter på knappen. Mycket riktigt höjer han 1000 in i potten på 800. Jag vet att han kommer syna mig med pocket par och alla färgdrag. Har han träffat ett tvåpar har jag fortfarande möjlighet att dra ut med färgen. Jag slår upp honom all in på 4700 och resten av spelarna viker sig. Han synar mig snabbare än blixten med KK. På turn landar ytterligare ett ess och jag sitter med triss och nötfärgdrag. Spelarna utropar att det är klart men jag vet att han har lika många kort att träffa den vinnande handen (två kungar) – på rivern landar en av de två kvarvarande kungarna och han dubblar upp genom min monsterhand. Tråkigt då jag hade varit tillbaka på startstack igen och haft en god chans att gå långt i turneringen med 21 startande. Jag fick min revansch på torsdagsturneringen och vann turneringen utan att haft varken ess, kungar eller damer i handen under 6 timmar. Det handlar inte alltid om korten. Spela motståndaren och läs av vad de tänker göra och utnyttja deras svagheter till din fördel. Det kommer man riktigt långt på, jag lovar!

Tobias Bornefalk
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons