Annons
Nyheter

USA krossade damkronorna

Utklassade igen. Efter 1–13 mot Kanada – 1–9 och chanslösa i semifinalen mot USA.
Nyheter • Publicerad 23 februari 2010
Damkronorna var chanslösa.
Damkronorna var chanslösa.Foto: AP Photo/Matt Slocum

– Nu finns det inget annat än att vinna bronset, säger Pernilla Winberg.

En upprepning av skrällen från OS i Turin, när damkronorna sensationellt slog USA (3–2) och nådde finalen mot Kanada, var inte nära.

Annons

Den var snarare väldigt avlägsen.

2–22 mot världens två ledande damhockeynationer talar sitt tydliga språk. Damkronorna har halkat efter de senaste fyra åren. Ändå kan de lämna Vancouver som medaljörer. Ett brons blir det plåster som täcker såren Kanada och USA rev upp.

Pernilla Winberg började ladda för torsdagskvällens möte med Finland redan några minuter efter de mindre muntra timmarna i Canada Hockey Place. Rivaliteten är precis densamma som i övriga idrottssammanhang när det drar ihop sig till uppgörelser med Finland.

– Det är alltid speciellt när vi möter Finland för att det ligger nära och det är inte så kul att förlora mot dem, säger Winberg.

TT: Förutom det geografiska, finns det något annat?

– Man kanske inte gillar dom lika mycket som dom andra lagen. Jag vet inte...det är lite så. Det blir alltid så, man vill inte förlora mot det land som ligger bredvid.

TT: Var står Finland styrkemässigt?

– I år har vi varit mycket bättre, men det blir alltid jämna matcher.

Efter Kanadas mangling höll förbundskaptenen Peter Elander enskilda samtal med spelarna.

TT: Vad behöver man diskutera efter den här matchen?

Annons

– Det gäller att gå in i sig själv och veta vad man är bra på och det gäller att prestera nu. Det kommer inga fler chanser efter bronsmatchen.

TT: Hur stort skulle du värdera ett brons?

– Stort, verkligen. USA och Kanada är så bra. Det är bara att vila nu och ta nya tag.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons