Slovakien tog sig som väntat till kvartsfinal i OS-hockeyn mot Tre Kronor.
Nyheter • Publicerad 24 februari 2010
Vinst - men oväntat svårt - för Slovakien mot Norge.
Vinst - men oväntat svårt - för Slovakien mot Norge.Foto: Julie Jacobson

Det oväntade var dock att slovakerna hade stora problem med Norge och vann med knappa 4–3.

– Vi gjorde en kämparinsats i dag och hade förtjänat något bättre. Vi stod upp som ett lag och i spel fem mot fem tycker jag att vi dominerade, säger Norges lagkapten Tommy Jacobsen till SVT.

Miroslav Satan blev matchhjälte när han sköt segermålet efter 8.41 av den tredje perioden.

Slovakerna såg ut att segla ifrån i den första perioden när laget gjorde tre mål i numerära överlägen. Två av dem kom på utvisningen efter backen Ole-Kristian Tollefsens matchstraff sedan han armbågstacklat Färjestadsforwarden Lubos Bartecko fult i ansiktet.

Men i stället kom Norge tillbaka i den andra perioden. Tore Vikingstad reducerade till 3–2 och med bara en tiondel kvar av perioden kvitterade Färjestads Anders Bastiansen.

Norge skapade en hel del lägen även i den sista perioden, men slovakerna räddades av Bostonveteranen Miroslav Satan som sköt segermålet via den norske målvakten Pål Grotnes.

Slovakien såg inte alls lika bra ut som tidigare i turneringen då man bland annat lyckades besegra Ryssland efter straffar.

Kvartsfinalen mellan Sverige och Slovakien spelas på torsdagsmorgonen svensk tid.