Annons
Nyheter

Positivt besked för Hörnqvist efter ful tackling

Samuel Påhlsson fick lämna återbud magsjuk. Patric Hörnqvist fick kliva av – groggy efter Joni Pitkänens fula tackling.
Nyheter • Publicerad 22 februari 2010

Positiva besked kom dock direkt efter Finlands-matchen.

– Det ser hoppfullt ut, säger landslagsläkaren Björn Waldebäck om Hörnqvist.

Annons

Förberedelserna inför mötet mot Finland blev långtifrån optimala. Såväl Peter Forsberg och Samuel Påhlsson missade söndagens matchuppvärmnning. När det väl var dags för match fanns "Foppa" med, däremot inte Påhlsson.

– Samuel var absolut magsjuk. Det finns två huvudorsaker, antingen virus eller att han ätit någonting. Som han var på eftermiddagen så var han inte 100 och att kasta in honom då, det vore oansvarigt för honom och alla andra, säger Björn Waldebäck, som menar att det inte ska vara någon större fara just nu.

– Får man flera fall, då har man bekymmer. Samtidigt får man göra det med sunt förnuft, ha egen vattenflaska, inte klappa småbarn.

Nu gick det bra ändå för svensk del – i alla fall resultatmässigt. För Patric Hörnqvist var matchen över i slutet av andra perioden när han armbågstacklades av Pitkänen som fick matchstraff. Nashvillespelaren fick ledas av isen med en befarad hjärnskakning men kort efteråt var prognosen betydligt bättre.

– Vi kvalificerar inte det här som en hjärnskakning. Det fanns inga direkta symptom eller besvär. Han käkade, mår bra och vill tillbaka och spela.

I så fall blir det mot onsdag, troligtvis mot Slovakien som möter Norge i åttondelsfinal.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons