Annons
Nyheter

Första träningen för Tre kronor – utan Holmström men med "Foppa"

Tre Kronor har gjort sin första träning i Vancouver.
Nyheter • Publicerad 15 februari 2010

Dock utan Tomas Holmström.

– Det var tragiskt att Tomas inte kunde spela, säger Bengt-Åke Gustafsson.

Annons

Tre Kronors spelare hade i alla fall gott om utrymme när första träningspasset genomfördes i Vancouver. Nio spelare, och då bland annat målvakterna Stefan Liv och Jonas Gustavsson – det var hela laguppställningen vid träningspasset natten till måndag svensk tid.

Övriga NHL-spelare kommer nu in till Vancouver, dock inte Tomas Holmström. Detroitspelaren och förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson enades under söndagen om beslutet att stryka honom efter hans knäskada.

– Vi måste ha friska spelare, vi talades vid och enades för lagets bästa och även för hans del om att vi måste stryka honom från listan.

– Det förändrar lite grann. Vi tappar en riktig power play-specialist och en av de bästa på det han gör och det är lite jobbigt.

Ersättare blir nu Johan Franzén då bara pappersexercis återstår. Franzén har haft skadeproblem och har i sin tur precis kommit tillbaka från skada.

– Klart att det är en tuff situation men samtidigt är det en kille som är sugen på det så att det skriker om det.

Peter "Foppa" Forsberg var med på söndagens träning efter några dagars ledighet i Vancouver.

– Det har känts som semester, sade han om första tiden i Vancouver.

– Att få vara med om invigningen och kolla skidskyttet...tidigare har det varit så att man kommit direkt in i turneringen men nu börjar allvaret.

Tre Kronor möter nu Tyskland i premiärmatchen där Sverige på förhand är given favorit.

– Man måste respektera de här lagen. Historien har ju visat att man har förlorat mot sämre rankade lag, sade Forsberg med ett snett leende och tankar på ett visst möte med Vitryssland.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons