Annons
Nyheter

KD: Fler platser i vården

Fler vårdplatser och nattstopp på bussarna. Det är två av de frågor som Kristdemokraterna kommer att driva i valet.
Nyheter • Publicerad 20 april 2011

Inför omvalet har Kristdemokraterna inte hunnit ta fram ett nytt valmanifest. Istället presenterar de en programförklaring. Där skriver man att det är två huvudfrågor som partiet vill driva i valrörelsen, nämligen fler vårdplatser och en mer trygg och tillgänglig kollektivtrafik.

När det gäller vården påpekar Kristdemokraterna i sin programförklaring att platsbrist vid flera tillfällen lett till överbeläggningar på sjukhusen, något de menar leder till ökad risk för felbehandlingar samtidigt som det är ovärdigt för patienter att behöva ligga i korridorer. När det gäller kollektivtrafiken vill partiet införa något de kallar för nattstopp. Det innebär att det ska vara möjligt för en ensam passagerare på natten att be bussen stanna mellan två hållplatser och då se till att enbart just den passageraren kliver av.

Patrik Westerlund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons