Annons

Zetterberg om Babcock: Inte förvånad

Mike Babcock har fått stor kritik för att ha haft en brutal ledarstil under sin tid som NHL-tränare.
En som hade kanadensaren som tränare under flera år var Henrik Zetterberg.
Ishockey • Publicerad 6 december 2019
Mike Babcock i båset med Johan Franzén (mitten) och Henrik Zetterberg (till höger). Arkivbild.
Mike Babcock i båset med Johan Franzén (mitten) och Henrik Zetterberg (till höger). Arkivbild.Foto: Gene J. Puskar/AP/TT

Det har stormat kring tränaren Mike Babcock sedan han fick sparken från Toronto i november. Flera NHL-profiler har riktat skarp kritik mot kanadensarens tränarmetoder, och anklagat honom för trakasserier.

"Kan coacha annorlunda"

Förre NHL-stjärnan Henrik Zetterberg hade Babcock som tränare under flera säsonger i Detroit.

Annons

– Jag är inte förvånad att saker kommer ut och det är ju kulturen som har varit inom hockeyn en längre tid. Det är inte bara Mike som det har kommit ut saker om utan även flera andra. Det är bra att det kommer upp till ytan för man kan coacha på ett annat sätt nu för tiden än hur de gjorde förut, säger Zetterberg till Sundsvalls Tidning.

Zetterberg säger till ST att han inte mådde dåligt av Babcocks sätt att vara mot honom. Det gjorde däremot Zetterbergs svenske lagkamrat under flera säsonger, Johan Franzén. Bland annat blev han attackerad verbalt under en match mot Nashville som han beskrev som "grovt, otäckt och chockerande" i en intervju med Expressen.

"Värsta jag träffat"

– Den värsta person jag har träffat. En mobbare som gav sig på folk, det kunde vara städare i arenan i Detroit eller vem som helst. Han hoppade på folk bara för att, sade Franzén till tidningen.

Efter anklagelserna mot Babcock har ljuset även riktats mot andra tränare. Bill Peters fick lämna Calgary efter att ha anklagats för rasism tidigare under sin tränarkarriär. Chicagos assisterande tränare Marc Crawford är temporärt avstängd av klubben efter anklagelser om att ha tidigare ha trakasserat spelare.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons