Annons

Ytterligare en gripen för mordförsök i Nacka

Brott • Publicerad 7 november 2019
Ytterligare en person har gripits misstänkt ett mordförsök i Nacka utanför Stockholm i september. Arkivbild.
Ytterligare en person har gripits misstänkt ett mordförsök i Nacka utanför Stockholm i september. Arkivbild.Foto: Claus Meyer/TT

Ytterligare en man har gripits misstänkt för ett mordförsök i Nacka utanför Stockholm den 8 september. Mannen, som är i 30-årsåldern, greps på onsdagskvällen.

– Jag kommer att begära honom häktad i morgon (fredag), säger åklagaren Maria Hävermark.

Annons

Under onsdagen häktades tre män i utredningen om dödsskjutningen av en kvinna i 18-årsåldern i Vällingby i nordvästra Stockholm och mordförsöket i Nacka.

Två av dem misstänks för mordet i Råcksta i Vällingby den 28 augusti och för mordförsöket på kvinnans make vid samma tillfälle. Kvinnan sköts ihjäl i sin bostad när flera skott avlossades medan den kriminellt belastade maken, som tros ha varit målet, klarade sig utan skador.

En av männen är dessutom misstänkt för mordförsöket på maken i Nacka i september. Även vid detta tillfälle klarade sig maken oskadd, men två män som inte hade med saken att göra skadades av förlupna kulor.

Den tredje som häktades på onsdagen misstänks för skyddande av brottsling och försök till grovt vapenbrott.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons