Annons

Youngs medborgarskap kan vara rökt

Nöje • Publicerad 11 november 2019
Neil Young på musikfestivalen Bottle Rock Napa Valley i maj i år.
Neil Young på musikfestivalen Bottle Rock Napa Valley i maj i år.Foto: Amy Harris/AP/TT

Den kanadensiske sångaren Neil Young har ansökt om medborgarskap i USA, skriver han själv på sin hemsida.

Anledningen är att han vill rösta i presidentvalet nästa år, där han vill lägga en röst mot president Donald Trump. Men sångarens regelbundna användning av marijuana ställer till det, skriver han. 73-årige Young uppger att han har klarat det skriftliga prov som krävs, och att han har svarat uppriktigt på alla frågor och att han nu måste göra ett nytt prov. Allt på grund av hans rökande.

Annons

I april i år uppgav myndigheterna i USA enligt Young att personer som ansöker om medborgarskap inte får vara inblandade i "vissa marijuanarelaterade aktiviteter", även om det är lagligt i staten där man bor eller i det land man kommer ifrån.

Young bor sedan 1970-talet i Kalifornien, där marijuanaanvändande är tillåtet sedan 2016. I Kanada blev cannabis i fjol legalt för handel, odling och konsumtion.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons