Annons

WSJ: Google tar in hälsouppgifter i hemlighet

It • Publicerad 11 november 2019
Sökjätten Google uppges arbeta i ett hemligt projekt tillsammans med ett sjukvårdsbolag som går ut på att samla in miljontals amerikaners hälsovårdsuppgifter. Arkivbild.
Sökjätten Google uppges arbeta i ett hemligt projekt tillsammans med ett sjukvårdsbolag som går ut på att samla in miljontals amerikaners hälsovårdsuppgifter. Arkivbild.Foto: Jacques Brinon/AP/TT

Sökjätten Google arbetar i ett hemligt projekt tillsammans med ett sjukvårdsbolag som går ut på att samla in miljontals amerikaners hälsovårdsuppgifter, rapporterar Wall Street Journal..

Google drog i gång "Project Nightingale" förra året tillsammans med företaget Ascension som är baserat i staden St Louis i delstaten Missouri, skriver tidningen och hänvisar till dokument och personer som är insatta i frågan.

Annons

Varken Google eller Ascension har kommenterat uppgifterna.

De hälsouppgifter som ingår i "Project Nightingale" rör bland annat provsvar från laboratorier, diagnoser ställda av läkare och sjukskrivningsperioder. Allt tillsammans med personens namn och födelsebevis, skriver Wall Street Journal.

Uppgifterna kommer en dryg vecka efter beskedet att Google köper hälsojätten Fitbit, en av världens största tillverkare av aktivitetsarmband och smartklockor. Den affären uppges vara värd runt 20 miljarder kronor.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons