Annons

Woods fick inte USA att lyfta

Kapten Tiger Woods såg till att USA fick en smakstart på Presidents cup.
Men sedan gick det mesta stolpe ut för Woods manskap under den första dagens spel.
Efter fem matcher leder övriga världen med 4–1.
Golf • Publicerad 12 december 2019
Tiger Woods på Royal Melbourne under torsdagen.
Tiger Woods på Royal Melbourne under torsdagen.Foto: Andy Brownbill/AP/TT

Tiger Woods hade tagit ut sig själv att spela i den allra första bollen i årets Presidents cup. Och kaptenen visade direkt sitt lag hur man skulle göra.

Med sitt andra slag på rundan lade han upp sitt inspel bara någon decimeter från hål. En enkel birdie senare hade Woods i par med Justin Thomas ett slag upp i bästbollen mot Marc Leishman och Joaquin Niemann.

Annons

Woods följde upp med en ny birdie på andra hålet och sedan hade det australisk-chilenska inte mycket att sätta emot i öppningsbollen i tävlingen mellan USA och övriga världen (utom Europa).

Tungt för Johnson

Men det amerikanska laget, som på papperet är både mer stjärntätt och rankningsmässigt överlägset, tog inte tag i stafettpinnen. När Woods hade spelat kart kunde han på resultattavlan se hur laget låg under i dagens övriga fyra matcher. Och det på flera håll rejält.

Tyngst gick det för världsfemman Dustin Johnson, som i par med Gary Woodland hade det svårt på Royal Melbourne. Rutinerade sydafrikanen Louis Oosthuizen såg närmast på egen hand till att han och Mexikos Abraham Ancer ledde med fyra poäng efter fem hål.

Tiger Woods suckade och tuggade hårt på sitt tuggummi, men han kunde inte hindra poängen att trilla in slag i slag för världslaget. Hans motpart Ernie Els fick å sin sida se den stora hemmastjärnan Adam Scott glänsa och en relativ doldis som sydkoreanen Sungjae Im göra dagens enda eagle.

"Vi har en plan"

Dagens sista match avgjordes föst på 18:e greenen. När Patrick Reed, amerikanen som de senaste dagarna har varit i fokus efter misstänkt fusk i en tävling på Bahamas, missade en elvametersputt hade han och Webb Simpson förlorat även den matchen.

Och USA låg under med 1–4 efter första dagens spel.

Men Tiger Woods har inte gett upp. I en snabb intervju direkt efter dagens sista putt konstaterade han att läget var mörkt, men långt ifrån avgjort.

– Vi måste gå ut och vinna nu. Det blir en lång vecka, sade han i australisk tv.

– Vi har en plan och måste försöka följa den.

Presidents cup fortsätter med fem matcher under fredagen, då i foursome.

Martin Yngve/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons