Annons
Nyheter

WHO: Vaccin mot coronaviruset kan dröja

Världen • Publicerad 14 april 2020
Många laboratorier försöker utveckla ett vaccin mot coronaviruset, men det kan ta tid innan det är klart att använda enligt WHO. Arkivbild.
Många laboratorier försöker utveckla ett vaccin mot coronaviruset, men det kan ta tid innan det är klart att använda enligt WHO. Arkivbild.Foto: Center for Pharmaceutical Research/AP/TT

Coronaviruset fortsätter att spridas över världen och ett vaccin mot smittan är hett eftertraktat. Men det kan dröja innan ett sådant är klart att använda, säger Världshälsoorganisationen WHO:s talesperson Margaret Harris.

– Vi borde egentligen inte förvänta oss att se vaccinet på tolv månader eller mer.

Annons

Världen har inte nått kulmen på utbrottet än, enligt Harris, som poängterar att även om antalet nya fall av covid-19 minskar i vissa delar av Europa, ökar antalet samtidigt i andra länder.

WHO-chefen Tedros Adhanom Ghebreyesus har tidigare sagt att ett vaccin krävs för att coronaviruset ska kunna hejdas helt, och att de restriktioner som införts måste lyftas långsamt och under kontrollerade former.

– Vår globala sammanlänkning medför risken för att covid-19 fortsätter att komma tillbaka och blossa upp på nytt, sade han på måndagskvällen.

Många laboratorier arbetar hårt för att ta fram ett vaccin innan årets slut.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons