Annons

Wallenbergs syster Nina Lagergren har dött

Inrikes • Publicerad 8 april 2019

Nina Lagergren, halvsyster till Raoul Wallenberg, har dött, skriver Raoul Wallenberg Academy i ett . Hon dog i fredags, vid 98 års ålder.

Nina Lagergren var medgrundare till insamlingsstiftelsen Raoul Wallenberg Academy, som bland annat utbildar unga i mänskliga rättigheter. Hon har under många år kämpat för att ta reda på vad som hände med hennes halvbror efter att han tillfångatogs av sovjetiska styrkor i januari 1945.

"Våra tankar är med familjen. Nina Lagergren är en förebild som varit en stor inspirationskälla för de unga som har fått möta henne under våra utbildningar. Raoul Wallenberg Academy kommer att fortsätta Ninas arbete att få ännu fler unga att agera i Raouls anda", säger Johanna Westien, tillförordnad generalsekreterare för Raoul Wallenberg Academy, enligt pressmeddelandet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons