Annons

V:s toppnamn tar ut traktamente – där hon bor

Politik • Publicerad 14 maj 2019
Vänsterpartiets EU-parlamentariker Malin Björk har tagit ut drygt en miljon kronor i traktamenten i Bryssel trots att hon är skriven i staden.
Vänsterpartiets EU-parlamentariker Malin Björk har tagit ut drygt en miljon kronor i traktamenten i Bryssel trots att hon är skriven i staden.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Vänsterpartiets EU-parlamentariker Malin Björk har tagit ut drygt en miljon kronor i traktamenten i Bryssel trots att hon är skriven i staden, skriver .

EU har ett dagtraktamente på över 3 000 kronor som parlamentariker får när de är i Bryssel. Björk har fått traktamente 357 dagar den gångna mandatperioden – trots att hon bor i Bryssel.

Annons

Björk uppger till SVT att hon gjort upp med parlamentets administration om att hon i stället kan använda pengarna för resor i Sverige.

– Traktamentena täcker alla mina inrikesresor och boenden när jag är i Sverige, säger hon.

Malin Björk uppger dock också att hennes omkostnader i Sverige inte motsvarar de pengar hon fått i traktamente och att hon inte varit i Sverige lika många dagar som hon tagit ut traktamente.

Enligt SVT ska Malin Björk nu göra en återbetalning. Hur stor den kommer att vara är oklart.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons