Annons

Vodafone sänker utdelningen

Ekonomi • Publicerad 14 maj 2019
Vodafone redovisar brakförlust på 7,6 miljarder euro för räkenskapsåret som avslutades i mars i år. Arkivbild
Vodafone redovisar brakförlust på 7,6 miljarder euro för räkenskapsåret som avslutades i mars i år. ArkivbildFoto: Martin Meissner AP/TT

Världens näst största mobiloperatör, Londonnoterade Vodafone, sänker utdelningen. Beslutet fattas för att skapa resurser för att bygga 5G-nät, få ordning på skuldbördan och ro hem det planerade förvärvet av Liberty Global.

Utdelningen för helåret sänks till 0:09 euro per aktie, från 0:1507 euro per aktie i fjol.

Annons

För räkenskapsåret 2018/2019 redovisar Vodafone en förlust på 7,6 miljarder euro, vilket kan jämföras med vinsten på 2,8 miljarder euro ett år tidigare. Nedskrivningar och förluster till följd av försäljningen av indiska tillgångar bidrar till resultatsmällen.

Justerat för engångsposter steg vinsten med 3,1 procent, vilket var i linje med förväntningarna. För det nyligen påbörjade räkenskapsåret räknar Vodafone med en vinst på 13,8–14,2 miljarder euro justerat för engångsposter.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons