Annons

VM-svenskornas klubb backar med nio miljoner

Handboll • Publicerad 1 december 2019
De svenska VM-spelarna Linn Blohm och Marie Wall inför en match med klubblaget Köpenhamn. Föreningen visar nu upp ett minusresultat på nio miljoner danska kronor för förra säsongen. Arkivbild.
De svenska VM-spelarna Linn Blohm och Marie Wall inför en match med klubblaget Köpenhamn. Föreningen visar nu upp ett minusresultat på nio miljoner danska kronor för förra säsongen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Kvartetten Linn Blohm, Marie Wall, Hanna Blomstrand och Olivia Mellegård är mitt inne i handbolls-VM i Japan.

Då kommer beskedet att klubblaget Köpenhamn redovisar ett underskott på nio miljoner danska kronor för förra säsongen.

Annons

"2016 lade vi en offensiv plan som skulle ge både sportsliga och kommersiella resultat. Även om vi har uppnått många fina sportsliga resultat måste vi erkänna att vi de senaste två säsongerna inte har sett den tillväxt som vi har drömt om", säger klubbägaren Kim Mikkelsen till klubbens hemsida.

Finansmannen Mikkelsen har pumpat in miljoner i klubben sedan den bildades 2013, men det är sjätte säsongen i följd som Köpenhamn visar upp ett minusresultat. Under dessa år har klubben gått back med 36 miljoner danska kronor, enligt TV2 Sport.

Kort innan mästerskapet i Japan stod det klart att Blohm och Blomstrand förlängt sina kontrakt med klubben till och med 2023.

Köpenhamn vann ligan 2018. Denna säsong ligger laget tvåa efter serieledaren Esbjerg.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons