Annons

Visit Sweden stänger kontor i Norden

Ekonomi • Publicerad 13 november 2019
Den svenska besöksnäringen får i framtiden ta över ansvaret för att marknadsföra Sverige i Norge och Danmark när Visit Sweden avvecklar sin verksamhet. Arkivbild
Den svenska besöksnäringen får i framtiden ta över ansvaret för att marknadsföra Sverige i Norge och Danmark när Visit Sweden avvecklar sin verksamhet. ArkivbildFoto: Hasse Holmberg/TT

Visit Sweden avvecklar sina verksamheter i Norge och Danmark, för att i stället satsa resurserna på länder med "större tillväxtpotential".

Bakgrunden är bantade statliga anslag till Visit Sweden, som ägs gemensamt av staten och besöksnäringen.

Annons

Fackliga förhandlingar inleds för att avveckla verksamheten under 2020.

"Det är ett mycket tråkigt besked att ge till våra uppskattade kollegor i Oslo och Köpenhamn, men det är ett strategiskt val vi måste göra", säger Visit Swedens vd Ewa Lagerqvist i ett pressmeddelande.

Hon framhåller att resandet från Norge och Danmark är fortsatt viktigt för Sverige men menar att resenärer från grannländerna redan känner till Sverige väl och att den svenska besöksnäringen har "kraft och kunskap" att marknadsföra sig där.

I stället satsar Visit Sweden resurserna på länder som Tyskland, Storbritannien, Nederländerna, Frankrike, USA, Kina och Indien.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons