Annons
Nyheter

Viruset har dödat över 50 000 människor

Coronaviruset har lett till över 50 000 människors död.
När världen försöker stå emot smittan har mer än halva mänskligheten beordrats eller uppmanats att stanna hemma.
Coronavirus • Publicerad 2 april 2020
Kistor förvaras och flyttas vid ett bårhus i Barcelona, Spanien, på torsdagen. Landet har registrerat näst flest dödsfall av alla coronadrabbade länder i världen.
Kistor förvaras och flyttas vid ett bårhus i Barcelona, Spanien, på torsdagen. Landet har registrerat näst flest dödsfall av alla coronadrabbade länder i världen.Foto: Emilio Morenatti/AP/TT
En vårdanställd blickar ut ur fönstret på ett sjukhus i Rom. Av de över 50|000 coronarelaterade dödsfall som förts till räkningen har över 13|900 skett i Italien.
En vårdanställd blickar ut ur fönstret på ett sjukhus i Rom. Av de över 50|000 coronarelaterade dödsfall som förts till räkningen har över 13|900 skett i Italien.Foto: Cecilia Fabiano/LaPresse via AP/TT

Antalet dödsfall som registrerats som coronarelaterade har överskridit 50 200, enligt siffror som sammanställts av Johns Hopkins-universitetet i USA, i skrivande stund vid klockan 19 på torsdagskvällen.

Det värst drabbade landet är fortsättningsvis Italien, med nästan 14 000 döda. Därefter kommer Spanien med 10 000.

Annons

Fler än 3,9 miljarder människor – över hälften av jordens befolkning – har antingen beordrats eller uppmanats att stanna hemma i syfte att dämpa smittspridningen, enligt nyhetsbyrån AFP:s sammanställning av siffror.

Påbud och uppmaningar av olika slag har gått ut i fler än 90 länder och större territorier. I 49 av dem är det strikta order, vilket kringskär vardagslivet för nästan 2,8 miljarder människor.

Det bekräftade antalet människor som bär på smittan har överstigit 965 000, enligt Johns Hopkins-universitetets sammanställning.

När det gäller hur många människor som smittats världen över finns det i alla länder ett mörkertal att ta i beaktning. Siffrorna är helt avhängiga av hur många som faktiskt testas och i många länder testas till exempel endast personer som insjuknat allvarligt, riskgrupper eller vårdpersonal.

Av de personer som insjuknat i covid-19, diagnostiserats och förts till statistiken har drygt 204 000 personer tillfrisknat, så här långt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons