Annons

Virus bromsar Nissan i japansk fabrik

Ekonomi • Publicerad 10 februari 2020
Japanska Nissan har problem att få tillräckligt med komponenter från kinesiska fabriker, som håller stängt på grund av coronaviruset. Arkivbild.
Japanska Nissan har problem att få tillräckligt med komponenter från kinesiska fabriker, som håller stängt på grund av coronaviruset. Arkivbild.Foto: Eugene Hoshiko/AP/TT

Japanska biltillverkaren Nissan stoppar tillfälligt produktionen i sin fabrik i Kyushu i sydvästra Japan på grund av att coronaviruset bromsar tillgången på bildelar från Kina.

Nissan är den första biltillverkaren i Japan som pausar tillverkning som följd av virusets spridning. Än så länge handlar det om enstaka dagar då produktionen påverkas, enligt ett uttalande från biltillverkaren rör det sig om den 15 och 17 februari.

Annons

Stoppet kan påverka produktionen av omkring 3 000 fordon, enligt japanska Nikkei. Fabriken har en årlig kapacitet på 530 000 fordon. Globalt producerar Nissan mellan fem och sex miljoner fordon per år.

I Sydkorea har Hyundai Motor, Kia Motors och Renaults dotterbolag RSM tidigare meddelat produktionsstopp på grund av störningar i leverantörskedjorna från Kina.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons