Annons

Version av Muellers rapport släpps på torsdag

USA • Publicerad 15 april 2019
USA:s justitieminister William Barr. Arkivbild.
USA:s justitieminister William Barr. Arkivbild.Foto: J. Scott Applewhite/AP/TT

På torsdag ska en redigerad version släppas av den omtalade utredning som särskilde åklagaren Robert Mueller gjort om eventuella ryska försök att påverka den amerikanska presidentvalkampanjen 2016, meddelar justitiedepartementet i Washington. Många kommer att läsa versionen med politiska argusögon.

Mueller lämnade över sin 400 sidor långa rapport den 22 mars. Två dagar senare släppte justitieminister William Barr en sammanfattning på fyra sidor och uppgav att Mueller nått slutsatsen att ingen i president Donald Trumps kampanj haft otillbörliga kontakter med ryska företrädare.

Detta har lett till krav från Trumps politiska motståndare om att få se hela rapporten. Den version som offentliggörs på torsdag har redigerats av Barr. Han säger att han bland annat tagit bort känsligt underrättelsematerial, uppgifter som kan användas i andra rättegångar samt detaljer som allvarligt inkräktar på privatlivet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons