Annons

Venezuelas förre spionchef försvunnen

Venezuela • Publicerad 13 november 2019
Den före detta chefen för Venezuelas underrättelsetjänst Hugo Carvajal efter att han lämnade ett fängelse i Estremera utanför Madrid i mitten av september. Arkivbild.
Den före detta chefen för Venezuelas underrättelsetjänst Hugo Carvajal efter att han lämnade ett fängelse i Estremera utanför Madrid i mitten av september. Arkivbild.Foto: Manu Fernandez/AP/TT

Den före detta chefen för Venezuelas underrättelsetjänst, Hugo Carvajal, har försvunnit från sitt hem i Spaniens huvudstad Madrid, bekräftar spansk polis.

– Vi håller på att leta efter honom, säger en talesperson för polisen.

Annons

En begäran om att utlämna Carvajal till USA, där han misstänks för kopplingar till narkotikasmuggling, godkändes i fredags av en spansk domstol. Han har eftersökts av polis sedan dess, rapporterar El País.

Carvajal var nära allierad med Venezuelas expresident Hugo Chávez, som avled 2013. Men han hamnade i onåd hos efterträdaren Nicolás Maduro när han i februari tog ställning för oppositionsledaren Juan Guiadó, och flydde därefter till Dominikanska republiken varifrån han sedan tog sig till Spanien.

Amerikanska myndigheter anklagar Carvajal för att i samarbete med den colombianska Farcgerillan ha försökt föra in stora mängder kokain i USA.

Carvajal nekar till anklagelserna.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons