Annons

Västernorrland får landets yngsta teaterchef

Teater • Publicerad 9 juli 2019
Kristoffer Berglund, här under inspelningen av "Fröken Frimans krig", tillträder som chef på Teater Västernorrland vid årsskiftet. Arkivbild.
Kristoffer Berglund, här under inspelningen av "Fröken Frimans krig", tillträder som chef på Teater Västernorrland vid årsskiftet. Arkivbild.Foto: Fanni Olin Dahl/TT

31-årige Kristoffer Berglund tillträder vid årsskiftet posten som chef för Teater Västernorrland. Han blir därmed den yngsta länsteaterchefen i Sverige, rapporterar .

– Det är verkligen mitt drömjobb. Jag älskar den här teatern och trivs otroligt bra med alla kompetenta medarbetare, säger han till Sveriges Radio.

Berglund arbetar redan på teatern, där han bland annat har varit delaktig i barn- och ungdomsarbetet. Sedan tidigare är han känd från "Fröken Frimans krig", i rollen som Jon Oskarsson, och har också medverkat i exempelvis "Torka aldrig tårar utan handskar" samt vid stadsteatrarna i såväl Stockholm som Malmö och Göteborg.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons