Annons

Världslaget har greppet i Melbourne

Spelet hackar och underläget såg länge ut att bli historisk dåligt. Men USA spelade upp sig i Presidents cup och efter två dagars spel leder världslaget med 6,5–3,5
Golf • Publicerad 13 december 2019
Tiger Woods under andra dagens spel på Royal Melbourne.
Tiger Woods under andra dagens spel på Royal Melbourne.Foto: Andy Brownbill/AP/TT

Tiger Woods kom till Australien med ett stjärnfyllt lag och gott om självförtroende. Lagtävlingen Presidents cup, mellan USA och resten av världen (utom Europa) skulle bara vinnas. Men under fredagsmorgonen var världslaget i ledning i samtliga dagens fem matcher och såg ut att gå mot en rejäl ledning.

Då fick USA precis som under torsdagen luta sig mot kapten Tiger Woods. I par med Justin Thomas lyckades Woods få till en USA-poäng när de genom en birdie på 18:e hålet säkrade foursome-matchen mot Hideki Matsuyama och Byeong Hun An.

Annons

Måhända inspirerade av kaptenens spel kunde Rickie Fowler och Gary Woodland under sina sista hål rädda ett underläge med två poäng till oavgjort i sin match. Amerikanerna vann såväl 16:e som 17:e hålet i en tät kamp mot Cameron Smith och Sungjae Im.

Australiern Smith gjorde debut i tävlingen och möttes med jubel av hemmapubliken på Royal Melbourne. Smith har tidigare i december varit en av amerikanen Patrick Reeds största kritiker, sedan denne anklagats för fusk i en tävling på Bahamas. Reed å sin sida möttes för andra dagen i rad av buande av den inte helt opartiska publiken. Kanske bidrog det till att han för andra dagen i rad förlorade sin match, nu med 3/2 mot Abraham Ancer och Marc Leishman.

När röken lagt sig efter fredagens spel hade lagen delat på poängen, och sammanlagt står det 6,5–3,5 i världslagets favör. Därmed behöver laget, som inte vunnit tävlingen sedan 1998, "bara" vinna nio av de återstående 30 matcherna.

Martin Yngve/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons