Annons

Våldtäktsmisstänkt polis släppt på fri fot

Brott • Publicerad 14 februari 2020
Rättegången mot den våldtäktsmisstänkte polisen inleddes i Örebro tingsrätt i veckan. Arkivbild.
Rättegången mot den våldtäktsmisstänkte polisen inleddes i Örebro tingsrätt i veckan. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Mitt under den pågående rättegången mot honom har den polis i Örebro som misstänkts för våldtäkt släppts på fri fot. Beslutet fattades av Örebro tingsrätt, rapporterar Nerikes Allehanda. Rättegången gick på fredagen in på sin tredje dag, och gäller förutom våldtäkten även narkotikabrott, brott mot tystnadsplikten, tjänstefel och dataintrång.

Polisen är i 50-årsåldern, och ska enligt åtalet ha våldtagit en över 20 år yngre kvinna och "otillbörligen ha utnyttjat att målsäganden på grund av allvarlig rädsla och annars med hänsyn till omständigheterna befunnit sig i en särskilt utsatt situation". Han ska dessutom ha varit drogpåverkad.

Mannen har i förhör bekräftat händelseförloppet, men förnekar brott.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons