Annons

Val i Kentucky bakslag för Trump

Guvernörsval har hållits i flera amerikanska delstater. Tisdagens val ses av många som en temperaturmätning inför presidentvalet nästa år.
I den traditionellt republikanska delstaten Kentucky pekar det mesta på att en demokrat tar guvernörsposten.
USA • Publicerad 6 november 2019
President Donald Trump skakar hand med Kentuckys guvernör Matt Bevin under måndagens tal i Lexington, Kentucky.
President Donald Trump skakar hand med Kentuckys guvernör Matt Bevin under måndagens tal i Lexington, Kentucky.Foto: Timothy D. Easley

Med en ledning på mindre än en halv procentenhet utropade sig den demokratiske utmanaren Andy Beshear till vinnare över sittande republikanske guvernören Matt Bevin.

Bevin, som blivit en av de mest impopulära guvernörerna i USA efter ett flertal kritiserade reformer, har dock inte gett upp.

Annons

– Det här är ett väldigt jämnt lopp, säger han.

En republikansk förlust i Kentucky skulle vara ett slag i ansiktet på president Donald Trump som vann presidentvalet 2016 i delstaten med 30 procentenheter och kampanjade där i måndags. I sitt tal sade han att en förlust skulle "skicka ett mycket dåligt budskap".

– Ni kan inte låta det hända mig, vädjade Trump till åhörarna.

I Virginia, som röstat alltmer demokratiskt det senaste årtiondet, har demokraterna fått stora framgångar i valet medan republikanen Tate Reeves spås ta hem guvernörsposten i Mississippi.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons