Annons

Val i Kamerun för första gången på sju år

Kamerun • Publicerad 9 februari 2020
Kameruns president Paul Biya, här under presidentvalet 2018, har styrt landet i 37 år. Arkivbild.
Kameruns president Paul Biya, här under presidentvalet 2018, har styrt landet i 37 år. Arkivbild.Foto: Sunday Alamba

För första gången på sju år håller Kamerun val till parlament och lokala styren – ett val som delar av oppositionen bojkottar. Det centralafrikanska landet präglas samtidigt av våld som lett till att hundratusentals människor tvingats fly sina hem.

Valet har skjutits upp två gånger, och kampanjandet inför söndagen har varit mycket sparsmakat. I huvudstaden Yaoundé har endast ett fåtal affischer med budskap från det styrande RDPC satts upp, knappt fler än uppmaningarna till folk om att plocka upp sitt skräp.

Annons

RDPC stöttar den sittande 86-årige presidenten Paul Biya, en av världens längst härskande ledare som styrt med järnhand i 37 år.

Oppositionspartiet MRC har inte ställt upp med en enda kandidat. Oppositionsledaren Maurice Kamto fängslades i nio månader efter presidentvalförlusten 2018 och har nu bosatt sig utomlands.

– Vi skulle kunna ha ett par platser i parlamentet och vissa församlingar, men hur skulle det ge oss möjlighet att påverka Kamerun? frågade sig Kamto i en intervju med AFP i januari.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons