Annons

En dödad i upplopp i Sri Lanka

Sri Lanka • Publicerad 13 maj 2019
Lankesisk militär och polis patrullerar ett muslimskt område i Poruthota, cirka 3,5 mil norr om Colombo, efter oroligheter förra helgen. Arkivbild.
Lankesisk militär och polis patrullerar ett muslimskt område i Poruthota, cirka 3,5 mil norr om Colombo, efter oroligheter förra helgen. Arkivbild.Foto: Eranga Jayawardena/AP/TT

Sri Lanka har utlyst nationellt utegångsförbud sedan antimuslimska upplopp spridit sig till tre distrikt norr om storstaden Colombo. En 45-årig muslimsk man har dödats. Han stacks eller höggs ihjäl, uppger polisen.

Kristna lankeser angrep på söndagen och måndagen moskéer och affärslokaler som drivs av muslimer. I minst sex städer försökte polis och militär på måndagen hålla hundratals upploppsmakare i schack.

Annons

– När folksamlingar försökte attackera moskéer sköt vi i luften och använde tårgas för att skingra dem, berättar en polis som vill vara anonym.

Det finns inga uppgifter om skadade människor, eller om några gripanden gjorts.

Även förra helgen angreps butiker i muslimska områden.

Myndigheterna har varnat för hämndangrepp mot muslimer efter terrorbombningarna av tre hotell och tre kyrkor den 21 april. Dåden krävde 258 liv.

Facebook och meddelandetjänsten Whatsapp har stängts på grund av de uppblossade oroligheterna. Det nattliga utegångsförbudet syftar till att förhindra att våldet sprider sig.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons