Annons

USA och Sudan återupptar diplomatiska band

USA/Sudan • Publicerad 4 december 2019
USA:s utrikesminister Mike Pompeo meddelar att USA inleder diplomatiska kontakter på ambassadörsnivå med Sudan efter 23 års uppehåll.
USA:s utrikesminister Mike Pompeo meddelar att USA inleder diplomatiska kontakter på ambassadörsnivå med Sudan efter 23 års uppehåll.Foto: Timothy D. Easley/AP/TT

USA kommer att utse en ambassadör till Sudans huvudstad Khartum och därmed bryta det 23-åriga diplomatiska dödläget mellan de två länderna.

Utrikesminister Mike Pompeo meddelade även på onsdagen att Sudan ska svara genom att sända en ambassadör till Washington DC.

Annons

– Beslutet innebär ett betydelsefullt steg framåt i den bilaterala kontakten mellan USA och Sudan. Den civilledda interrimsregeringen (i Sudan) arbetar för omfattande reformer, sade Pompeo i samband med ett besök av Sudans premiärminister Abdalla Hamdok.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons