Annons

Uppgifter: Pelé deprimerad, hälsan vacklande

Han är av många ansedd som världens bäste fotbollsspelare genom tiderna, Edson Arantes do Nascimento.
Eller kort och gott: Pelé.
Nu kommer rapporter från Sao Paulo att den trefaldige världsmästarens hälsa är vacklande.
Fotboll • Publicerad 10 februari 2020
Pelé mår inte bra. Arkivbild.
Pelé mår inte bra. Arkivbild.Foto: Alexander Zemljanitjenko/AP/TT

Pelé, som blir 80 år i oktober, kan inte gå utan hjälp, är deprimerad över sitt hälsotillstånd och vill helst inte lämna sin bostad, uppger sonen Edinho för brasilianska medier.

– Han är rätt skör. Han genomgick en höftoperation och han har inte haft en tillfredsställande rehabilitering. Han har problem att röra sig och det har lett till en depression. Det är lätt att föreställa sig, han är kungen, har alltid varit en imponerande person och nu kan han inte gå ordentligt, säger Edinho till TV Globo.

Annons

– Han skäms, vill inte gå ut, vill inte bli sedd eller göra någonting som innebär att han lämnar sitt hem. Han är väldigt skygg.

Pelé är den hittills ende i herrfotbollen som vunnit tre VM-guld. Han spelade större delen av sin karriär i brasilianska Santos innan han gjorde en uppmärksam övergång till New York Cosmos på 1970-talet.

Internationellt slog han igenom när han som 17-åring briljerade i VM i Sverige 1958. Pelé gjorde två av målen när Brasilien vann finalen mot Sverige med 5–2.

Han har ofta pratat med värme om tiden i Sverige och finalen på Råsunda när han fått frågor om mästerskapet.

I sommar är det 50 år sedan Pelé vann sitt tredje och sista VM-guld efter 4–1 i finalen mot Italien i Mexico City 1970.

Pelé gjorde det första målet i finalen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons