Annons

Uppgifter: Partier bjuds in till försvarsgrupp

Politik • Publicerad 10 december 2019
Överbefälhavaren Micael Bydén höll i november en pressträff om sin analys av försvarsberedningens förslag till försvarspengar från 2022 och framåt.
Överbefälhavaren Micael Bydén höll i november en pressträff om sin analys av försvarsberedningens förslag till försvarspengar från 2022 och framåt.Foto: Anders Wiklund/TT

Regeringen har skickat ett mejl med en inbjudan till samtliga riksdagspartier om att delta i en ny grupp som ska analysera Försvarsmaktens ekonomi. Gruppens analys är tänkt att ligga till grund för politiska förhandlingar inför försvarsbeslutet i riksdagen 2020, uppger Dagens Nyheter som hänvisar till källor.

Gruppen uppges bli en mindre fortsättning på försvarsberedningens arbete och är bland annat föranledd av de motstridiga besked som kommit om Försvarsmaktens ekonomi. När Försvarsmakten lämnade in sin analys av beredningens förslag i november saknades omkring 55 miljarder kronor.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons