Annons

Uppgift: Slussen alternativ för Nobelcenter

Nobel • Publicerad 12 november 2019
En datorgenererad bild av det numera stoppade bygget av ett Nobelcenter på Blasieholmen i Stockholm. Nu utreds nya alternativa placeringar. Arkivbild.
En datorgenererad bild av det numera stoppade bygget av ett Nobelcenter på Blasieholmen i Stockholm. Nu utreds nya alternativa placeringar. Arkivbild.Foto: David Chipperfield Architects/TT

Sedan planerna på ett nybyggt Nobelcenter på Blasieholmen i Stockholm stoppats efter en het och långvarig debatt är Slussen det hetaste alternativet för byggplanerna, erfar tidningen Fastighetsvärlden.

Nobelstiftelsens vd Lars Heikensten hoppas att inom sex månader kunna presentera ett nytt förslag till var byggnaden ska stå. Han bekräftar för tidningen att Slussen är en av det 15-tal potentiella platser som utreds för etableringen.

Joakim Larsson (M), stadsbyggnadsborgarråd i Stockholm, håller öppet för att ett Nobelcenter kan inrymmas i en befintlig byggnad. I ett skriftligt svar till tidningen säger han att man tittar på "ett par platser".

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons