Annons

Uniqlo-ägaren sänker resultatprognos

Ekonomi • Publicerad 11 april 2019
Den japanska modejätten Uniqlo öppnade en butik i Stockholm i augusti i fjol. Arkivbild.
Den japanska modejätten Uniqlo öppnade en butik i Stockholm i augusti i fjol. Arkivbild.Foto: Allis Nettr us/SvD/TT

Japanska detaljhandelskoncernen Fast Retailing, som bland annat äger klädkedjan Uniqlo, sänker sin prognos för helåret. Bolaget har bland annat haft svårt att sälja ut vinterkollektionen till fullpris till följd av en varm vinter.

För räkenskapsåret som avslutas i augusti räknar Fast Retailing med en rörelsevinst på 260 miljarder yen, motsvarande runt 23 miljarder kronor, en minskning från tidigare prognosen på 270 miljarder yen, eller 24 miljarder kronor.

Samtidigt rapporterar kedjan en ökad rörelsevinst under andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret. Stark tillväxt på den kinesiska marknaden och i e-handeln lyfte rörelseresultatet till 68 miljarder yen, eller 6 miljarder kronor, från 57 miljarder yen (5 miljarder kronor) under motsvarande period året före. Det var bättre än analytiker räknat med.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons