Annons

Une Larssons drömmar ska bli verklighet

Veckans dagdrömmar har handlat om glädje, SM-guld, Lennart Johanssons pokal.
På Östgötaporten ska Djurgårdens Jacob Une Larsson göra sanning av sina verklighetsflykter.
Fotboll • Publicerad 1 november 2019
Djurgårdens Jacob Une Larsson hoppas få fira med supportrarna även efter serieavslutningen mot Norrköping. Arkivbild.
Djurgårdens Jacob Une Larsson hoppas få fira med supportrarna även efter serieavslutningen mot Norrköping. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Backen är inte den som hymlar med vad som har pågått i huvudet sedan segern mot Örebro. Jacob Une Larsson säger som det är, att det titt som tätt har dykt upp bilder, tankar på hur det kan se ut när Djurgården gör vad som krävs mot IFK Norrköping, guldjublar och till slut lyfter Lennart Johanssons pokal.

– Det kommer då och då, små tankar eller bilder i huvudet. De har kommit lite titt som tätt under veckan, säger han.

"Tänka tanken"

Annons

TT: Vad är det för bilder?

– Det är positiva bilder.

– Men jag försöker ända hålla tillbaka dem lite, för jag vill kunna fokusera på uppgiften. Men det är svårt att inte tänka tanken på hur det skulle kunna bli... Men det gäller att inte gå några händelser i förväg. Vi går för tre poäng och försöker ta det här som vilken match som helst.

TT: Vilken match som helst...

– Hm, ja, det kanske är fel att säga att man ska ta det som vilken match som helst, för det är precis vad det inte är. Det är en högst avgörande match. Kanske ska man försöka ta det för vad det är och dra nytta av den positiva känslan man får när man tänker på vad som skulle kunna bli, säger han.

Går för seger

Jacob Une Larsson säger att förutsättningar inte spelar någon roll – att det räcker med oavgjort för att säkra klubbens första SM-guld sedan 2005 – för Djurgården kommer att ta sig an matchen precis som någon annan i den allsvenska serielunken.

Det är bara seger och tre poäng som gäller.

– Det är klart att det är skönt att ha tryggheten att ett likaresultat skulle vara bra för oss också men vi kan inte gå ut och parkera bussen från minut ett. Vi måste ha ett eget spel, skapa chanser och känna att vi äger matchen.

Anders Wallin/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons