Annons
Nyheter

UC: Konkurserna kommer fördubblas i april

Ekonomi • Publicerad 8 april 2020
Antalet konkurser beräknas öka kraftigt under april månad. Arkivbild.
Antalet konkurser beräknas öka kraftigt under april månad. Arkivbild.Foto: JESSICA GOW

Kreditupplysningsbolaget UC spår att konkurserna inom hotell- och restaurangbranscherna kommer att öka med 122 procent i april jämfört med samma period 2019. Detta betyder 2,5 bolag per dag jämfört med 1,2 under förra året. Även transportbranschen väntas bli hårt drabbad. UC uppskattar att konkurserna kommer att öka med 42 procent i april jämfört med april 2019.

"Ungefär hälften av de företag som går i konkurs nu var inte lönsamma före krisen och en del av dem hade betalningsanmärkningar. Branschen (hotell- och restaurangbranschen) som helhet har låg avkastning och med uteblivna intäkter på 80 procent eller mer och begränsade möjligheter att skära i kostnader kommer krisen att resultera i konkurser i tidigare lönsamma företag. Den stora konkursuppgången ligger ännu framför oss", kommenterar Richard Damberg, ekonom på UC, i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons