Annons

Tyskar: Merkels hälsa är en privatsak

Tyskland • Publicerad 13 juli 2019
Tysklands förbundskansler Angela Merkel.
Tysklands förbundskansler Angela Merkel.Foto: Markus Schreiber

En majoritet av tyskarna, omkring 60 procent, tycker att förbundskansler Angela Merkels hälsotillstånd är en privatsak, enligt en undersökning publicerad i Augsburger Allgemeine. Undersökningen har gjorts mot bakgrund av att Merkel vid tre tillfällen den senaste månaden har setts skaka okontrollerat vid officiella framträdanden.

Den tyska förbundskanslern fyller 65 år på onsdag, och är såvitt känt fullt frisk. Hon har varit regeringschef i fjorton år och har ett rykte om sig att vara mycket uthållig samt ha ett minimalt sömnbehov, egenskaper som kommit väl till pass vid utdragna nattmanglingar i EU-sammanhang.

Annons

Både Merkel och regeringens talesperson har försäkrat att det inte är någon fara med förbundskanslerns hälsa.

Endast bland anhängare till högerpopulistiska Alternativ för Tyskland finns en majoritet som anser att Merkels tillstånd är av offentligt intresse.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons