Annons

Tyska medier: Merz satsar på toppjobbet

Tyskland • Publicerad 12 februari 2020
Affärsjuristen Friedrich Merz uppges på nytt vilja satsa på att nå ordförandeposten inom de tyska kristdemokraterna CDU. Arkivbild.
Affärsjuristen Friedrich Merz uppges på nytt vilja satsa på att nå ordförandeposten inom de tyska kristdemokraterna CDU. Arkivbild.Foto: Jens Meyer/AP/TT

Den tyske affärsjuristen Friedrich Merz, som 2018 var en av Annegret Kramp-Karrenbauers främsta rivaler om ledarjobbet inom Kristdemokraterna (CDU), har beslutat sig för att göra ett nytt försök att nå ordförandeskapet i sitt parti, rapporterar medier i Tyskland.

Detta sedan Annegret Kramp-Karrenbauer– ofta kallad Angela Merkels kronprinsessa – i måndags överraskande meddelade att hon lämnar partiledarjobbet.

Annons

Merz, som vill vrida partiet åt höger, hoppas därmed kunna efterträda Angela Merkel som förbundskansler efter nästa års val. Enligt tidningen Bild och nyhetsbyrån DPA är 64-årige Merz redo att ställa upp i det partinterna ordförandeval som väntas äga rum någon gång de närmaste månaderna.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons