1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Tyfonen Hagibis hotar F1 och rugby-VM

Hagibis är det största orosmomentet i Japan just nu.
Tyfonen med en vindhastighet på upp till 80 sekundmeter kan ställa till problem för formel 1-loppet på Suzukabanan och rugby-VM i helgen.
Så sent som för en månad sedan drabbades Japan av en tyfon. I helgen är det dags igen och ovädret riskerar att ställa till problem för både rugby-VM och formel 1-loppet på Suzukabanan. Arkivbild.
Foto: AP/TT

Hagibis väntas dra in över Japan på lördag och är den 19:e under orkansäsongen. Den värderas som våldsam, med tänkbar vindhastighet i byar på uppemot 80 sekundmeter.

Enligt Japans meteorologiska institut väntas det värsta ovädret i de södra delarna av Japan, inklusive Tokyo, under lördag och söndag.

Formel 1-loppet på Suzukabanan, cirka 30 mil väster om Tokyo, kan få stora problem med häftigt regn, även om tyfonen (en tropisk orkan) inte går direkt över området.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

Formel 1-arrangören gör allt i sin makt för att träningarna och loppet ska kunna genomföras säkert. Man vill inte hamna i samma situation som 2014 då den franske föraren Jules Bianchi förlorade kontrollen på sin Marussia-bil och kraschade efter att en tyfon fört med sig kraftigt regn som gjorde banan våt och sikten dålig. Bianchi avled senare av sina skador.

Enligt prognosen väntas det värsta ovädret dra in över Suzuka på lördag. Det kan innebära att lördagens kval skjuts upp till på söndagen, då loppet sedan ska köras. Så gjorde man både 2004 och 2010 då tyfoner hotade.

I rugby-VM kan lördagens gruppfinal mellan England och Frankrike i Yokohama påverkas. Om matchen ställs in går båda lagen vidare, med England som gruppvinnare.

– Blir det så kommer vi inte att sitta på hotellrummet och rulla tummarna. Vi kommer att träna och se till att vi behåller skärpan till matcherna som kommer, säger den engelske spelaren Dan Cole.

Läs mer

Mark

I DAG: Krock i Skene – två bilar har hamnat i dike

Förarna undkom utan skador

Borås

VÄDER: Grilltröst för semesterfirare – stabilare väder på ingång

Risken för skurar ligger dock i

Sommarkrönika

Och nu så vill jag sjunga att sommaren är min…

”Jag älskar Astrids sätt att förmedla hur sommaren kan uppfattas av alla sinnen.”

Borås

Västsverige: Flera gripna efter rånvåg i helgen

17 fall av personrån anmäldes under helgen i Göteborg. Nu har polisen gripit fyra personer

Sport

Här är spelarbetygen efter Elfsborgs rysare mot Kalmar

Han var bäst i Elfsborgs seger: ”Visar mest pondus”

Borås

Boråsaren satt uppe hela natten – lyckades fånga ”Neowise” på film

Kometen Neowise är nu synlig på himlen och lockar stort intresse bland astronomer